Sidebar

Årets konferens - referatApolloniakonferensen 2-4 september 2011

KNISTAD HERRGÅRD


Ännu en lyckad Apolloniakonferens är nu avslutad och här kommer ett kort referat.

De flesta anlände till Knistad konferensanläggning under torsdagen för att samlas och vara på plats till konferensstart fred morgon.
Konferensen inleddes av Ordförande Eira, som hälsade alla 56 deltagarna välkomna.

Fredagens program stod Stefan Renvert för. Han är professor i oral hälsovetenskap i Kristianstad. Vi fick på ett inspirerande sätt ta del av hans breda kunskaper i parodontologi och blev uppdaterade i de senaste rönen inom ämnet. Vi fick också många kliniska tips. Alltså gav han oss mycket matnyttig kunskap som vi direkt kan omsätta i vår vardag.

Fredagen avslutades med årsmöte och gemensam middag. Sören Stridh, en lokal förmåga, underhöll oss och fick samtliga apollonior att rocka loss.

Lördagen inleddes av Dan Eriksson- tidigare VD för Mekodent. Han talade om ekonomi i världen, här hemma och i våra praktiker. Intressant för många var hans ekonomiska aspekter på hur vi bäst avvecklar våra praktiker i och utanför Praktikertjänst.

På lördagen fick vi också ett bejublat besök av Sivan Johansson från Sivans Osthandel. Hon berättade sin och sina förmödrars historia och hur hon hamnade i ostbranschen. Vilken kvinna och vilken historia. Tänk vad kvinnor kan! Dessutom är hon en naturbegåvning i ”Stand Up Comedy”. Vi fick också provsmaka några av Sivans härliga ostar.

På eftermiddagen berättade Nikoo Bazsefidpay om Tandläkare utan gränser och dess verksamhet. Verksamhet finns på 3 ställen i Zimbabwe med volontärer, som skickas ut från Sverige. Eira överräckte en gåva på 15000 kr till Tandläkare utan gränser från Apollonia. Lördagen avslutades med gemensam middag och underhållning av våra sponsorer : Marcus från Dentalmind och Thomas o Nicklas från Svensk Dentalåtervinning. Övriga sponsorer var Forsbergs och Coltene Whaledent.

På söndag förmiddag fick vi lyssna till Mikael Södermalm- en av landets absolut mest uppskattade och anlitade föreläsare i mental träning. Vi fick höra hans historia, varför han jobbar med det han gör och varför han är så engagerad och så övertygad. Han gav oss många kloka tankar och lärde oss att vi aktivt måste välja mer.

Till årets Stipendiat utsågs Elisabeth Philip för hennes insatser för Apollonia.

Under dagarna fanns tid för gemensamma aktiviteter, som tipspromenad med kluriga frågor, tunnbad, golf och Fångarna i Ladan.

Konferensen gav oss många nya och gamla möten, många samtal och mycket skratt.

Nu planerar vi och ser fram emot nästa års konferens.

Vid pennan
Monica Melén Beijer

Information för medlemmar

För att få tillgång till medlemssidorna måste du logga in med dina personliga koder, som du får när du blir medlem. Saknar du koder eller kommer du inte in? Skapa nya genom att ange din registrerade e-postadress. Klicka på "Logga in" i menyn ovan!

Sponsorer